Znani so nominiranci za glasbene nagrade Zlata piščal 2022

17.3.2022

Med skoraj 2000 predlogi je Akademija izbrala tiste, ki so v preteklem ustvarjalnem letu izstopali s svojimi glasbenimi presežki.

Strokovna akademija, sestavljena iz različnih strokovnjakov, povezanih z glasbenim ustvarjanjem in kreativno industrijo, jih je izbrala v petih kategorijah. Nagrajence bomo razglasili v četrtek, 12. 5. 2022, na podelitvi nagrad, ki bo letos po dveh koronskih spletnih podelitvah spet v živo. 

Kandidate za nominirance smo zbrali z javnim pozivom ustvarjalcem in založbam, ki so prijavili skoraj 2000 glasbenih del, ustvarjenih v preteklem letu. Izbor v petih kategorijah, skladba leta, izvajalec leta, album leta, novinec leta in življenjsko delo, je nato pregledala in s točkami ocenila Akademija, ki je sestavljena iz strokovnjakov, ki prihajajo iz različnih strok, povezanih z glasbo.

Glasovanje, kot vedno, poteka v dveh krogih. V prvem člani Akademije s točkovanjem oblikujejo nabor nominirancev v posamezni kategoriji, ki jih je pet, v primeru istega števila točk pa ponekod tudi več. Prav v teh dneh poteka drugi krog glasovanja, ki bo določil zmagovalce v posameznih kategorijah.

 

Nominiranci za glasbene nagrade Zlata piščal 2022 so:

 

Skladba leta

A SEM TI POVEDAL - JOKER OUT
BITS - DAN D
PRJATUČKI - MRFY
ŠE JE DOBRO - GUŠTI
UMAZANE MISLI - JOKER OUT
VUKOVI - KOALA VOICE
ZALJUBILA - MRFY

Izvajalec leta

ALO!STARI
HAMO & TRIBUTE 2 LOVE
JOKER OUT
KOALA VOICE
MI2
MRFY

Album leta

AKUSTIKA - BIG FOOT MAMA
ČRNO NA BELEM - MI2
FINISHED, NOT PERFECT - HAUPTMAN
PA KAJ TE S TAO JE - ALO!STARI
PLATA - KOALA VOICE
UMAZANE MISLI - JOKER OUT

Novinec leta

HAUPTMAN
JET BLACK DIAMONDS
LEOPOLD I.
LUMA
SBO

Življenjsko delo

Nagrajenec za nagrado življenjsko delo bo razkrit na podelitvi.